Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Ακσόι: Μιλάει η εξολοθρεύτρια Τουρκία για δικαιώματα των μειονοτήτων;




Την σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η σημερινή γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, περί μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων από την Ελλάδα με αφορμή το κλείσιμο σχολείων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

“Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι αστείο, να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων” αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και προσθέτει:

“Η ιστορία θα παραμείνει για πάντα ο πλέον αντικειμενικός μάρτυρας για τον συστηματικό τρόπο εξάλειψης από την Τουρκία όλων των μειονοτήτων στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα”.

Για ο θέμα των σχολείων στη Θράκη, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

“Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας, αυτές γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες, πάντοτε με αποκλειστικό γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον των μαθητών. Ειδικότερα για τη μουσουλμανική μειονότητα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργούν 115 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, εντός των οποίων η παρεχόμενη διδασκαλία διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα των μαθητών. Παρεμπιπτόντως, στην Κωνσταντινούπολη το 1955 υπήρχαν 54 ελληνικά δημοτικά σχολεία, ενώ σήμερα μόνο 3. Γνωρίζει άραγε η τουρκική ηγεσία γιατί; ”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο θρασύς Ακσόι, μιας κυβέρνησης που έχει καταπατήσει τα πάντα, μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: