Ρολά κατεβάζει το NBA μετά την επανάσταση Μπακς και Giannis: Μπράβο και από Ομπάμα

Αδειο το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας Χιούστον – Οκλαχόμα. EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT




Σε αναβολή όλων των αγώνων του NBA προχώρησε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Λίγκα καθώς η απόφαση των Μπακς να μην αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι με το Ορλάντ (και ενώ ήθελαν μία μόλις νίκη για την πρόκριση) πυροδότησε κύμα ανάλογων αντιδράσεων σε ομάδες, παίκτες και προπονητές της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Χιούστον Ρόκετς ενημέρωσαν πως ούτε αυτοί σκοπεύουν να αγωνιστούν, ενώ η αντίδραση αυτή λαμβάνει διαστάσεις ντόμινο, με πολλούς αθλητές άλλων ομάδων να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Την απόφαση των Μπακς επικρότησε μέσω Twitter, ο σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, γράφοντας:  «Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή»

Η κίνηση των Μιλγουόκι Μπακς,  κέρδισε τα εύσημα και του πρωην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που μέσω twitter σημείωσε ότι η χώρα θα χρειαστεί όλα τα θεσμικά όργανα προκειμένου να υπερασπιστούν τις αξίες τους.

Πιο συγκεκριμένα ο Ομπάμα αναφέρει:

«Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν, προπονητές όπως ο Ντοκ Ρίβερς, το ΝΒΑ και το WNBA γιατί δίνουν το παράδειγμα. Θα χρειαστούμε όλα τα θεσμιά όργανα για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ιnsider.com

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Οι Μπακς του “Greek Freak” μποϊκοτάρουν την αστυνομική βία: Δεν έπαιξαν με τους Μάτζικ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: