Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού σε Ουκρανία και Βιετνάμ: Φεύγουν οι τουρίστες

Άτομα που επέστρεψαν από την πόλη Ντα Νανγκ εγγράφηκαν για να υποβληθούν σε εξέταση αίματος σε ένα αυτοσχέδιο κέντρο ταχείας εξέτασης για νόσο κορωναϊού στο Ανόι, Βιετνάμ. EPA, LUONG THAI LINH




Αξιωματούχοι υγείας στην Ουκρανία, όπου αυτή την εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η έξαρση της πανδημίας μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών από COVID-19 στη χώρα σε 4.000, αριθμό υπερδιπλάσιο από τον σημερινό απολογισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Στις 29 Ιουλίου η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 1.197 νέων κρουσμάτων και ρεκόρ νέων εισαγωγών στο νοσοκομείο με τις αρχές να αποδίδουν την αύξηση αυτή στην ευρύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και στις επισκέψεις σε εκκλησίες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, τα προληπτικά μέτρα είναι ο μόνος τρόπος περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εστιατόρια και δημόσιους χώρους παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, αν δικαιολογείται, θα επιτρέψει σε μεμονωμένες περιοχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα η χώρα κατέγραψε 1.172 νέα κρούσματα σε σχέση με 1.090 μια ημέρα νωρίτερα.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει 71.056 κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 1.709 θανάτους, ενώ 39.308 άνθρωποι ιάθηκαν.

800.000 τουρίστες έχουν φύγει από το Βιετνάμ

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ κατέγραψε σήμερα 40 νέα κρούσματα του κορονοϊού τα οποία συνδέονται με την πρόσφατη έξαρση στην πόλη Ντανάνγκ, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 586, ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έως και 800.000 τουρίστες στην Ντανάνγκ, το νέο επίκεντρο του κορονοϊού στη χώρα, έχουν φύγει από την 1η Ιουλίου με προορισμό άλλες περιοχές της χώρας. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πάνω από 41.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τα τρία νοσοκομεία της πόλης έκτοτε.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τα τρία αυτά νοσοκομεία της Ντανάνγκ και πρόκειται για ασθενείς ηλικίας από δύο έως 78 ετών.

Η χώρα ανέφερε χθες τους πρώτους δύο θανάτους από COVID-19 και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σήμερα σε τρεις.

Το Βιετνάμ έχει καταγράψει νέα κρούσματα του κορονοϊού και σε άλλες πόλεις περιλαμβανομένων του Ανόι και της Χο Τσι Μιν, από τότε που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην κοινότητα έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών στην Ντανάνγκ, έναν πόλο έλξης τουριστών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανόι, Βιετνάμ, Κίεβο, Ουκρανία

 

Χιλιάδες αρνητές της πανδημίας διαδηλώνουν στο Βερολίνο με συνθήματα για αντίσταση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: