Νέοι περιορισμοί στην Ελλάδα: Θα ανατινάξει στο τέλος τον τουρισμό η πανδημία του κορωναϊού;

File Photo Άνδρας κάνει SUP κατά τη δύση του ήλιου σε παραλία της Νεάπολης στη Λακωνία Πελοποννήσου, Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ένα ευτυχισμένο νησί. Ο Κορωνοϊός ανατινάζει τον τουρισμό. Υποχρεωτική μάσκα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα il giornale.

Οι αφίξεις από τα Βαλκάνια κατηγορούνται. Υποχρεωτικές μάσκες σε κλειστά μέρη μέχρι το τέλος του μήνα. Έτσι, η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης που την επενδύει, ακριβώς όπως οι πρώτες τουριστικές ροές αρχίζουν να γεμίζουν τα ταμεία του ξενοδοχείου και του εστιατορίου.

Συνολικά, περισσότεροι από 200 θάνατοι από τον Covid στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί, αλλά στη χώρα ο νέος συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί λόγω του αριθμού των κρουσμάτων: σε δέκα ημέρες έχει περάσει από λιγότερες από πέντε περιπτώσεις την ημέρα σε 110 το Σάββατο: η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από το ξέσπασμα του ιού στην Ελλάδα. Πάρα πολλές για μια χώρα που, μετά την αυστηρή εφαρμογή του κλειδώματος, είχε καταγράψει καλές επιδόσεις διαχείρισης. 

Αλλά η τάση έχει αλλάξει από την άφιξη των πρώτων τουριστών, ιδίως των Βαλκανίων, που ξεκίνησαν τις μεταδόσεις: λίγο έχει χρησιμεύσει η σφράγιση των συνόρων με τη Σερβία. Λέγεται επίσης ότι έχει κυκλοφορήσει και κάποιο ψευδο τεστ:  με 40 ευρώ στα σύνορα με την Αλβανία είναι δυνατόν να βάλεις ένα κομμάτι χαρτί στην τσέπη σου που πιστοποιεί την αρνητικότητα από τον Covid.

Έτσι, η Ελλάδα επιστρέφει αυξάνοντας τα περιοριστικά μέτρα, με υποχρεωτικές μάσκες σε κλαμπ, καταστήματα και κλειστά μέρη μέχρι τις 31 Αυγούστου. Μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες για τη χώρα ξεκινά σήμερα, με την κυβέρνηση που στο συμβούλιο των υπουργών το περασμένο Σάββατο αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει: εκτός από τις έντονες επιθεωρήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει σε μπαρ, καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες, αστυνομικοί -Ο Covid επιβάλλει την  ενίσχυση των αποστάσεων και τη χρήση της μάσκας και σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, μέχρι τις 15 Αυγούστου, επιβάλλεται όριο 100 ατόμων στους γάμους (που μπορεί επίσης να είναι και με 500 άτομα), βαπτίσεις, κηδείες σύμφωνα με όλα τα υπάρχοντα πρότυπα υγείας. Και μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου υπάρχει ρητή απαγόρευση στους πελάτες να στέκονται σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ.

ΠΗΓΗ: La Grecia non è più isola feliceIl turismo fa esplodere il Covid

Πάρα πολλές μολύνσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους σε εσωτερικούς χώρους, σημειώνει η εφημερίδα la repubblica.it.

«Μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει νέους περιορισμούς: είσοδος σε παμπ και μπαρ μόνο σε αριθμό ατόμων ανάλογο με τα τετραγωνικά των χώρων. Απαγορεύεται η κατανάλωση ποτών σε εξωτερικούς χώρους, όρθιοι, έξω από τις εγκαταστάσεις.

Μετά την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν από 1η Αυγούστου να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και εισήγαγαν μια σειρά νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ σε παμπ και μπαρ, για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε έναν αριθμό ατόμων ανάλογο με τα τετραγωνικά του χώρου.

Ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ποτών που βρίσκονται μπροστά από δημόσιους χώρους, με πρόστιμο 150 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε ήδη επιβάλει υποχρέωση χρήσης μάσκας στα καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες. Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί σταθερά. 57 νέα θετικά κρούσματα καταγράφηκαν την Τετάρτη, Πέμπτη 65 και Παρασκευή 78. Ο λόγος για την αύξηση, φοβούνται οι αρχές, θα ήταν η γενική χαλάρωση του πληθυσμού σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 296 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη.».[Greciatroppi contagiobbligo di mascherina nei luoghi pubblici al chiuso]

il messaggero «Κορωνοϊός: αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα: υποχρεωτικές μάσκες. Το Λονδίνο εκτιμά επιβολή lockdown στους ανω των 50, Στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι τώρα η σειρά της Ελλάδας , ενώ η Μεγάλη Βρετανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για μήνες, σκέφτεται πρωτοφανή μέτρα κατά των Κόβιντ.

Στον αριθμό των χωρών όπου οι κορυφές μολύνσεων από κοροναϊούς αυξάνονται ξαφνικά, η Αθήνα και τα περίχωρά της σημειώνουν ένα άλμα προς τα πάνω στα κρούσματα που επιβάλλουν δραστική καταστολή στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού. 

Μέχρι τώρα σχετικά άνοση (4.500 μολύνσεις και 206 θύματα), η Ελλάδα κατέγραψε 78 νέες περιπτώσεις σε 24 ώρες την Παρασκευή, αριθμός ρεκόρ από την άρση των περιοριστικών μέτρων, που έπεισε την κυβέρνηση να επιβάλει την υποχρεωτική μάσκα σε όλους κλειστούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών.

ΠΗΓΗ: Coronavirus, in Grecia picco di casi: mascherine obbligatorie. Londra valuta lockdown per over 50

(Λόγω του Τραμπ), η Δύση είναι νεκρή; Τόσο το καλύτερο. Ίσως είναι η ώρα για την Ευρώπη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: