Μέρκελ προς Πούτιν: Η Λευκορωσία να πάψει τη βία και να αρχίσει διάλογο

File photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με την απερχόμενη Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK POOL, EPA, KREMLIN




Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τονΡώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την κατάσταση στη Λευκορωσία και κατέστησε σαφές πως η λευκορωσική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

«Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η λευκορωσική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, να απελευθερώσει αμέσως πολιτικούς κρατουμένους και να αρχίσει έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση και την κοινωνία για να ξεπερασθεί η κρίση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο ηγέτης της Λευκορωσίας, αντιμετωπίζει την απειλή της επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του την περασμένη εβδομάδα, την οποία οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν προϊόν νοθείας. Ο ίδιος επικαλείται τα επίσημα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία κέρδισε λίγο περισσότερο από το 80% των ψήφων.

Όχι σε ξένη επέμβαση

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν  είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο  ότι οιεσδήποτε προσπάθειες παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν απαράδεκτες, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οιεσδήποτε τέτοιες προσπάθειες θα οδηγούσαν σε κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Λευκορωσία, είπε ο Πούτιν στη Μέρκελ σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο. ηγέτης της Λευκορωσίας, απένειμε σήμερα παράσημα για «άμεμπτη υπηρεσία» σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου που τον βοήθησαν να καταστείλει διαδηλωτές που απαιτούν την αποχώρησή του τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πόσο απέχει η Λευκορωσία από την Τουρκία: Τα δύο μέτρα και σταθμά της Ευρώπης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: