Μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να μην το ζυγίσει ο Ερντογάν εκτιμά ο Πέτσας μετά το 2ο τηλεφώνημα Τραμπ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου με την πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τη διπλωματική σύμβουλό του Ελένη Σουρανή. Πηγή φωτογραφίας Μέγαρο Μαξίμου




Στην εκτίμηση  ότι η δεύτερη παρέμβαση του Προέδρου Τραμπ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό αποδεικνύει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας, κααθώς «το έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους».

Ερωτηθείς αν οι κινήσεις του αμερικανού πρόεδρου θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Ταγίπ Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το βάρος των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις.

Περιμένουμε από εδώ και περά  τις έμπρακτες ενέργειες της Τουρκιάς, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως προέχει να γίνουν άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης και μετά να αρχίσουν συζητήσεις για την μόνη διαφορά μας που είναι οι θαλάσσιες ζώνες ενώ τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με την Αλβανία για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ σημειώνοντας ότι ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα και εκεί.

Με πληροφορίες από Σκάι

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ιερά Σύνοδος: Έντονη διαμαρτυρία για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: