Στην Αθήνα ο πρωταθλήτης Ευρώπης για την πορεία θριάμβου προς το ΟΑΚΑ: Αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ζητάνε ήδη το 8ο [videos]

Το λεωφορείο με τους πρωταθλητές Ευρώπης καθ’ όδόν προς το ΟΑΚΑ. Photo screen shot via ERT TV




Στην Αθήνα προσγειώθηκε περίπου στις 2.30 το αεροπλάνο που μετέφερε τους τροπαιούχους της Ευρώπης πίσω στην πατρίδα.

O πιλότος του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού έβγαλε το τρόπαιο από το παράθυρο και αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μάλιστα, ο πιλότος λίγο πριν ξεκινήσει την πτήση από τη Γερμανία προς τη χώρα, παρακίνησε όλο το αεροπλάνο να τραγουδήσουν μαζί τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

Το κύπελο του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο πιλοτήριο του αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος. Photo screen shot via X, Gazzetta

Χιλιάδες κόσμου, με φρενήρη ενθουσιασμό, περίμεναν να υποδεχθούν στην πύλη 7 του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σε ένα πρωτόγνωρο πανηγυρικό κλίμα, τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ που άφησαν για έβδομη φορά άφωνη τη Γηραιά Ήπειρο.

Θα ακολουθήσει πορεία της αποστολής του Παναθηναϊκού με ανοιχτό καταπράσινο λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ-Parking 5).

Στο αεροδρόμιο επικράτησε φρενίτιδα με τους πράσινους οπαδούς να τραγουδούν «Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 8ο παρέα».




Ακομη και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αποθέωσαν την αποστολή των «πρασίνων».

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βγήκαν στους δρόμους σχεδόν όλης της χώρας αμέσως μόλις έληξε ο τελικός της Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρήκε το τριφύλλι με τον 7ο τίτλο του.




Επίκεντρο των πανηγυρισμών το κέντρο της Αθήνας με τους πράσινους οπαδούς να κατακλύζουν την Ομόνοια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ στα πράσινα βάφτηκε και το δημαρχείο της Αθήνας.

 

Το Δημαρχείο της Αθήνας και το συντριβάνι της πλατείας Κοτζιά φωτίστηκαν σε πράσινο χρώμα.




Οι πράσινοι οπαδοί γιόρτασαν και στο Βερολίνο αποθεώνοντας τον Εργκίν Αταμάν και τους παίχτες του όταν αυτοί επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούν για τη μεγάλη επιστροφή στην Αθήνα, σήμερα στις 13:30.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού γιόρτασαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στην Κέρκυρα, στην Ξάνθη, τη Ρόδο και αλλού φωνάζοντας θριαμβευτικά συνθήματα για το τριφύλλι.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: