Χαλκιδική και Μύκονος από σήμερα σε μίνι-lockdown: Τι ισχύει για το δεκαήμερο

Επιβάτης του επιβατικού πλοίου “Νήσος Μύκονος” διακρίνεται στο κατάστρωμα φορώντας προστατευτική μάσκα λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 στα μέσα μεταφοράς, Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε μίνι – lockdown μπήκαν από τις 6 το πρωί η Μύκονος και η Χαλκιδική μέχρι το τέλος του μήνα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Τα μέτρα που αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο μετά και τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κρίθηκαν απαραίτητα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, διαπιστώθηκαν αυξημένα ιικά φορτία και ακολουθήθηκε το μοντέλο του… Πόρου. Χτες εκδόθηκε και το ΦΕΚ που προβλέπει -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ – επακριβώς τα προβλεπόμενα μέτρα για τις δύο περιοχές.

Πάντως ήδη επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και των ξενοδόχων κάνουν λόγο για «τελειωτικό» χτύπημα της τουριστικής σεζόν στις δύο περιοχές καθώς ήδη οι ακυρώσεις «πέφτουν σύννεφο», συμπαρασύροντας γενικότερα αρνητικά τις τοπικές οικονομίες.

Την ίδια ώρα η ανησυχία αυξάνεται για όλη την επικράτεια αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας έχουν καταγραφεί κρούσματα με κορωναϊό. Επίσης, ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ- των τελευταίων ημερών κρατά σε συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ ο προβληματισμός εντείνεται από το γεγονός πως Αττική και Θεσσαλονίκη κρατούν τα αρνητικά «πρωτεία» στο πλήθος των κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο αυξημένος αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, επιτείνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων για την αντοχή – ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Κι αυτά, την ώρα που καταγράφονται οι απόψεις πολλών ειδικών που αναμένουν στο τέλος του μήνα μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Άλλωστε διόλου τυχαία δεν χαρακτηρίζεται και η χτεσινή δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια -ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ- για το ότι «περιμένουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο κι έναν δύσκολο χειμώνα».

Την ίδια ώρα το ανεύθυνο ιδιότυπο «αντάρκτικο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της προτροπής για τη μη χρήση μάσκας από παιδιά- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ- καλά κρατεί. Πάντως το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκης Κεραμέως έκαναν δεκτή την εισήγηση της χρήσης μάσκας στα παιδιά, ακόμη και από το νηπιαγωγείο, -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ- προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στις σχολικές μονάδες και την προστασία των παιδιών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

HJ

Συνελήφθη ζευγάρι με κορωναϊό στη Μύκονο: Έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι 400 ατόμων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: