Αρνητικός στη δηλητηρίαση ο Ναβάλνι λένε οι γιατροί του Ομσκ που τον εξέτασαν

File Photo: Γιατρός του νοσοκομείου επείγουσας ιατρικής περίθαλψης -1 του Ομσκ Alexander Murakhovsky (C) συνομιλεί με τα μέσα ενημέρωσης μετά το συμβούλιο με ειδικούς της Μόσχας για την υπόθεση Navalny στο Ομσκ της Ρωσίας. EPA, MAXIM KARMAYEV
Οι Ρώσοι γιατροί που περιέθαλψαν τον Αλεξέι Ναβάλνι όσο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σιβηρίας είπαν σήμερα ότι δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης από αναστολείς της χολινεστεράσης στον οργανισμό του μπλόγκερ και πολιτικού.

Νωρίτερα, οι Γερμανοί συνάδελφοί τους που φροντίζουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ανέφεραν ότι τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν δηλητηρίαση από μια ουσία της ομάδας των αναστολέων της χολινεστεράσης.

«Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι υποβλήθηκε σε εξετάσεις για μεγάλη γκάμα ναρκωτικών, συνθετικών και (…) ιατρικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων της χολινεστεράσης. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», είπε σε ρωσικά πρακτορεία ο Αλεξάντρ Σαμπάγεφ, ο επικεφαλής του τμήματος τοξικολογίας στο νοσοκομείο του Ομσκ όπου νοσηλεύτηκε ο Ναβάλνι πριν μεταφερθεί στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Διευκρινίσεις για την υπόθεση Ναβάλνι ζητούν Μέρκελ και Μάας από τον Πούτιν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal