Από ώρα σε ώρα η παρέμβαση της κ. Μέρκελ και του Σαρλ Μισέλ στον Ταγίπ Ερντογάν

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν στο Βερολίνο.. EPA, ARMANDO BABANI




Επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αλλά και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ το βράδυ της Πέμπτης.

Την πληροφορία έκανε γνωστή ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Άγκυρα στη συνδιάσκεψη των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος του.

Την είδηση για την τηλεφωνική επικοινωνία του Σαρλ Μισέλ σε μια διπλωματική προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει ενέργειες για αποκλιμάκωσης, καθώς αυτή είναι υπεύθυνη για την ένταση στην περιοχή, ενώ προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί ο «ευρωπαϊκός» στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο, με την παρουσία και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πέρα από τη Γαλλία.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Για να επιτευχθεί αυτός θα πρέπει η Τουρκία να κάνει κινήσεις που με τις ενέργειες της έχει οδηγήσει την κατάσταση σε κλιμάκωση.

Σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον κ. Ερντογάν. Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια και από άλλου ηγέτες κρατών μελών της Ε.Ε. Η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα επιχειρεί να διαδραματίσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

«Κακοδιάθετο το Βερολίνο» με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: