Ξύδι… «Κακοδιάθετο το Βερολίνο» με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι (Δ) υπέγραψαν τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στο Κάιρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
«Κακοδιάθετο» είναι το Βερολίνο σε ό,τι αφορά τη σύμβαση Αθήνας-Καΐρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο χωρών, εκτιμά η Ντόιτσε Βέλε αποτιμώντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνηση Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σημειώνει συγκεκριμένα ο συντάκτης της Ντόιτσε Βέλε, Παναγιώτης Κουπαράνης στο πλαίσιο ευρύτερου άρθρου που τιτλοφορείται «Γερμανία: Τακτική ισορροπιών έναντι Αθήνας και Άγκυρας»:

«Κακοδιάθετο» είναι το Βερολίνο σε ό,τι αφορά τη σύμβαση Αθήνας-Καΐρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο χωρών. «Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε υπόψη τη σύμβαση Ελλάδας-Αιγύπτου», αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Ζάιμπερτ απαντώντας σε ερώτηση της DW.

«Περισσότερες πληροφορίες δεν έχω να σας δώσω».

Ο δε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ απέφυγε να προβεί σε αξιολόγηση της σύμβασης, επειδή, όπως δήλωσε, δεν του είναι γνωστό το περιεχόμενό της.

Πηγή, πάντως, του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε στη DW πως ως την περασμένη Πέμπτη που υπεγράφη στο Κάιρο η ελληνοαιγυπτιακή σύμβαση δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα ή ίδια πηγή αν ευσταθεί η είδηση της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ ότι η Αθήνα και η Άγκυρα είχαν συμφωνήσει να ανακοινώσουν την περασμένη Παρασκευή την έναρξη διαπραγματεύσεων απάντησε: ‘δεν μπορώ να απαντήσω’.

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν το διέψευσε».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Πηγή: DW

Πάλι ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην Ευρώπη: Η Τουρκία σχεδιάζει επίθεση εναντίον της Ελλάδας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal