Θα χρηματοδοτούσαν την τζιχάντ: 14 τόνοι ναρκωτικά του ISIS κατασχέθηκαν στην Ιταλία

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Ιταλικές αρχές δείχνει την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών στο λιμάνι του Σαλέρνο. EPA/GUARDIA DI FINANZA HANDOUT — BEST QUALITY AVAILABLE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Δεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών ουσιών παραγωγής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Isis), κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία.

Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου.

Τμήμα του τεράστιου φορτίου χαπιών που κατάσχεσαν οι Ιταλικές αρχές. EPA/GUARDIA DI FINANZA HANDOUT — BEST QUALITY AVAILABLE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
  • Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

  • Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του Isis επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη.

Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι Ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή  Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Πίκρα…στην Τουρκία για το “ταξιδιωτικό μπλόκο” ΕΕ: Πολιτική απόφαση βλέπει ο Ερντογάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal