Τα γενέθλια έφτασαν, θα κάνει τώρα ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στη συνεδρίση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, STR




Συνεχίζονται οι πιθανολογήσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με αφορμή τα αυριανά πρώτα γενέθλια της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Μέσα στην κυβέρνηση εξακολουθούν να υπάρχουν δύο διαφορετικές πηγές πληροφόρησης. Η πρώτη αναφέρει ότι επίκεινται πλέον οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και ότι το τελευταίο διήμερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο, «κλείδωσε» τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό καθώς η πλάστιγγα έχει γείρει ξεκάθαρα υπέρ του σεναρίου του Ιουλίου.

Στον αντίποδα, άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν αποκλείσει ακόμη και την εκδοχή ενός ανασχηματισμού παραμονές της ανόδου του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με βάση το πρώτο σενάριο μένει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα εκδηλωθούν σε χρόνο προ της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις 17/18 Ιουλίου ή αμέσως μετά από αυτήν.

Ανεξαρτήτως του χρόνου, επί της ουσίας, έμπειροι κυβερνητικοί παράγοντες παραπέμπουν σε σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στο επίπεδο Υπουργών, σε κατά τι περισσότερες αλλαγές σε επίπεδο Υφυπουργών μαζί με ορισμένες αναβαθμίσεις Γενικών Γραμματέων υπηρετώντας τη λογική πως η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης είναι θετική.

Βασικές παράμετροι των επερχόμενων αλλαγών ποια δομή θα προκριθεί, ώστε να υλοποιηθεί η απρόσκοπτη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και κατά πόσον ο ανασχηματισμός θα έχει και δομικά χαρακτηριστικά, ήτοι το «σπάσιμο» υφιστάμενων Υπουργείων.

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η Τουρκία δεν μπλοφάρει: Ας αφήσουμε τις θεωρίες και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα… (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: