Στην αρχή δεύτερου κύματος Covid-19 το Βέλγιο: 32% αύξηση εβδομαδιαίων κρουσμάτων

File photo: EPA, DANIEL POCKETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Το Βέλγιο μπορεί να βρίσκεται στην αρχή ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από τον κορωνοϊό, αφού ανέφερε αύξηση 32% στα εβδομαδιαία κρούσματα, αν και προς το παρόν η αναζωπύρωση φαίνεται ότι είναι περισσότερο τοπική απ’ ό,τι η αρχική, δήλωσαν σήμερα ιολόγοι.

Το Βέλγιο, το οποίο χαλιναγώγησε τον κορωνοϊό αφού πρώτα έγινε η χώρα που επλήγη περισσότερο στον κόσμο μεταξύ των χωρών μεσαίου μεγέθους, είχε μέσα σε 24 ώρες στις 14 Ιουλίου μηδενικούς νέους θανάτους συνδεόμενους με την Covid-19 για πρώτη φορά από τις 10 Μαρτίου.

Όμως το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano ανακοίνωσε σήμερα πως οι νέες μολύνσεις αυξάνονται. Από τις 7 ως τις 13 Ιουλίου, η χώρα κατέγραψε ημερήσιο μέσο όρο 114,7 επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων Covid-19, μια αύξηση 32% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά κάτω από τα 1.600 νέα κρούσματα την ημέρα που κατέγραφε η χώρα κατά την κορύφωση της πανδημίας.

  • «Με τους τελευταίους αριθμούς και τις πρόσφατες αυξήσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, βλέπει κανείς ξεκάθαρα πως είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος», δήλωσε στον βελγικό ραδιοσταθμό Radio 1 ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ.

Ωστόσο ο Ιβ Βαν Λετέμ, εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο βελγικό δίκτυο RTBF πως η προοπτικη ενός δεύτεορυ κύματος φαίνεται προς το παρόν να εντοπίζεται σε συγκεκριμένες επαρχίες. Μιλώντας στην εφημερίδα Le Soir, ο ιολόγος Μαριούς Ζιλμπέρ συμφώνησε με την άποψη αυτή προσθέτοντας πως τα ποσοστά μετάδοσης παραμένουν σχετικά χαμηλά.

Ο αποκαλούμενος ρυθμός αναπαραγωγής των μολύνσεων Covid-19, ο οποίος δείχνει τον μέσο αριθμό των μολύνσεων που μπορεί να προκαλέσει κάθε κρούσμα του ιού, έχει αυξηθεί στο Βέλγιο πάνω από το 1 για πρώτη φορά από την κορύφωση της πανδημίας στις 4 Απριλίου.

Η υπουργός Υγείας Μάγκι ντε Μπλοκ δήλωσε σήμερα πως «οι αριθμοί δεν είναι καλοί» και κάλεσε τους Βέλγους να σέβονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αυστραλοί έφτιαξαν τεστ αίματος για τον κορωναϊό που δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: