Συναγερμός για Προμαχώνα: 29 νέα κρούσματα σε τουρίστες από Βουλγαρία, Ρουμανία

File Photo: Παλαιότερο στιγμιότυπο από τα σύνορα με συνεργεία του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους και κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών. Photo via ΕΡΤ
Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά τον εντοπισμό 29 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, 29 τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, o οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορωναϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βγήκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας ήδη έχει κλείσει τα σύνορα προς τη Σερβία και δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και άλλες βαλκανικές χώρες, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Στο μεταξύ, μειωμένος ο αριθμός των τουριστών που εισέρχεται σήμερα στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Ενδεικτικά, χθες πέρασαν από τα σύνορα της περιοχής 260 άτομα από Τρίτες Χώρες και 12.000 από την Ε.Ε.όταν την αντίστοιχη μέρα πριν μια εβδομάδα είχαν περάσει 2.100 άτομα από Τρίτες Χώρες και 20.000 από την Ε.Ε.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώραμας, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις δεδομένης και της μειωμένης κίνησης.
Πηγή: skai.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, άνοιξε η πλατφόρμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal