Πέθανε ο κιθαρίστας Peter Green: Ήταν ο συνιδρυτής των Fleetwood Mac [video]

File Photo: Ο Green, ο κιθαρίστας του blues rock, δημιούργησε τους Fleetwood Mac με τον ντράμερ Mick Fleetwood στο Λονδίνο το 1967. Photo via YouTube




Φτωχότερη η οικογένεια των Fleetwood Mac. Ο συνιδρυτής της μπάντας που επηρρεάσε σύμφωνα με πολλούς μουσική των δεκαετιών του “70 και του ’80, Peter Green έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του theguardian.com, ο θάνατος έγινε γνωστός μετά από δήλωση των δικηγόρων που ενεργούν εξ ονόματος της οικογένειάς του.

Η δήλωση των δικηγόρων του Swan Turton ήταν: «Με μεγάλη λύπη, η οικογένεια του Peter Green ανακοινώνει το θάνατό του αυτό το Σαββατοκύριακο, ειρηνικά στον ύπνο του. Μια περαιτέρω δήλωση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες ».

Ο Green, ο κιθαρίστας του blues rock, δημιούργησε τους Fleetwood Mac με τον ντράμερ Mick Fleetwood στο Λονδίνο το 1967. Ωστόσο, αποχώρησε από την ομάδα μετά από μια τελική παράσταση το 1970.

Ο Green ήταν μεταξύ των οκτώ μελών της μπάντας – μαζί με τους Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan και Jeremy Spencer – οι οποίοι εντάχθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame το 1998.

https://www.youtube.com/watch?v=T8v_OC3zWCM

https://www.youtube.com/watch?v=T8v_OC3zWCM

Νωρίτερα φέτος, καλλιτέχνες όπως ο Fleetwood, ο David Gilmour του Pink Floyd, ο Billy Gibbons του ZZ Top και οι κιθαρίστες Jonny Lang και Andy Fairweather Low έπαιξαν στο London Palladium κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας που τίμησαν τα πρώτα χρόνια του Fleetwood Mac και του ιδρυτή της, Green.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με πληροφορίες από theguardian.com

Στο παλάτι υπήρχαν “οχιές”, λένε φίλοι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν: Νέο βιβλίο δίνει άλλη διάσταση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: