Το Μάτι στοιχειώνει την Ελλάδα: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες

File Photo: Καμένα αυτοκίνητα μετά την θανατηφόρα και καταστροφική πυρκαγιά, στο Μάτι Αττικής, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί η μαρτυρία του αξιωματικού της πυροσβεστικής που καταγγέλλει ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να συγκαλύψει ευθύνες ανωτέρων του και πολιτικών προσώπων στη σύνταξη του πορίσματος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι αποκαλύψεις, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της «Καθημερινής».

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή» έφερε στη δημοσιότητα διαλόγους και στοιχεία που δείχνουν απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας, σχετικά με τα τυχόν λάθη και παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018.

Ταυτόχρονα και ενώ το θέμα όπως αναμενόταν προκαλεί πολιτική σύγκρουση, ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος φέρεται να κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, περιγράφοντας λεπτομερώς όσα συνέβησαν προκειμένου να μην αποτυπώσει στο πόρισμα του ευθύνες σε ανώτερους του, αναφέροντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

Η έρευνα, στην οποία θα συμπεριληφθεί η μήνυση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο, ενώ ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για το Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα-Μήνυση πραγματογνώμονα

 

Η δήλωση Πέτσα

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας το δημοσίευμα και το ηχητικό ντοκουμέντο που το συνοδεύει χαρακτήρισε τους ηχογραφημένους διαλόγους ανατριχιαστικούς και κάλεσε την κυρία Γεροβασίλη αν τους αμφισβητεί να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποίησε το όνομά της.

Πέτσας για αποκαλύψεις για Μάτι: Ανατριχιαστικοί οι ηχογραφημένοι διάλογοι

Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Καθημερινή»

To μεσημέρι της Δευτέρας δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της Γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Ολγας Γεροβασίλη, για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της», όπως αναφέρεται στο εξώδικο.

«Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, όπως ο νόμος ορίζει, όπως σημειώνεται στο εξώδικο. Επίσης, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου» αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση της Γεροβασίλη με εξώδικο στην εφημερίδα “Καθημερινή’ για το Μάτι

Απειλές κατά της ζωής του είχε καταγγείλει στο OPEN ο πραγματογνώμονας

Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η εφημερίδα προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πίεσε και να απείλησε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο οποίος και ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. «Θάψ’ τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, ”από το υπουργείο”, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», είναι τα λόγια που «καίνε» το υψηλόβαθμο τότε στέλεχος.

Είχε προηγηθεί το αποκλειστικό δημοσίευμα στο ethnos.gr στην πρόταση του Ανακριτή του 6ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την οποία υποστήριζε στις 18 Ιουνίου 2020 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που δικαιολογούν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και το αδίκημα της έκθεσης με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ωστόσο, πριν από όλα αυτά, ο κ. Λιότσος είχε μιλήσει τον περαμένο Οκτώβριο στο OPEN TV και είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Μάλιστα, είχε αποφασίσει να δημοσιοποιήσει αυτές τις απειλές, προκειμένου να «φοβίσει» όσους τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. «Από τη στιγμή που παρέδωσα το πόρισμα και μετά, συνέβησαν κάποια γεγονότα. Όμως, οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν πλέον να είναι συμπτώσεις», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εμπειρογνώμονας, αναφέροντας ότι πρώτα επιχείρησαν δολιοφθορά στη μηχανή του και στη συνέχεια την έκλεψαν. Παράλληλα, τόνισε πως είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονίζουν τα ηχητικά αποσπάσματα που ήρθαν στο φως

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: