Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή: Να αξιολογηθεί η στάση της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή. Photo via Twitter, European Parliament @Europarl_EN
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στην ΕΡΤ «η ΕΕ δεν επιζητεί την κλιμάκωση» και προσέθετε ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη». «H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα» σημείωσε.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, αναμένεται να ενημερώσει τους Υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή και επεσήμανε ότι η ΕΕ «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της».

ΕΡΤ- Ανταπόκριση, Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κόλαφος για την Τουρκία η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου: Τι “ψέλλισε” ο Μπορέλ…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal