Έφυγαν για την πατρίδα τους 132 Σέρβοι τουρίστες από την Εύβοια: 7 κρούσματα στο Πευκί

File Photo: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό στην πιλοτική λειτουργία του πρώτου «drive through testing». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ
Για τη Σερβία αναχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, από την Εύβοια, 132 τουρίστες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωναϊό. Σύμφωνα με το tvstar.gr, οι Σέρβοι τουρίστες έφυγαν από την Αιδηψό με μισθωμένα οχήματα, στα οποία προβλέπονταν να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι τη Σερβία τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν καμία στάση, ενώ αν προκύψει ανάγκη ο οδηγός θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς για να του δώσουν τις απαιτούμενες οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στη βόρεια Εύβοια διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό.

  • Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί, ήταν επτά θετικά από τα 45 δείγματα βγήκαν θετικά. Έτσι, όπως αναφέρει το lamiareport μαζί με τη 38χρονη που ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών, τα όποια λογικά θα πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, μαζί με το σύνολο των Σέρβων τουριστών από την Αιδηψό. Υπενθυμίζεται ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέος συναγερμός: Επτά Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον covid-19 στην Εύβοια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal