Δεύτερο κρούσμα κορωναϊού στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής – Γιατί ανησυχεί ο Αρκουμανέας

File Photo: Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα το opentv. Photo via opentv




Ακόμη ένα κρούσμα, το δεύτερο κατά σειρά, με κορωναϊό εντοπίστηκε στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στην Χαλκιδική, όπου είχε βρεθεί θετικό στον ιό ένα 15χρονο κορίτσι, όπως δημοσιεύει το ethnos.gr.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, το δεύτερο κρούσμα είναι μία 10χρονη, που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με το πρώτο κρούσμα που είχε σημειωθεί.

https://www.tvopen.gr/watch/33385/deyterokroysmakoronoioysthnkataskhnoshxalkidikhs

Η 10χρονη βρίσκεται σε καραντίνα και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνει το ethnos.gr. ότι περίπου 100 παιδιά αποχωρήσει από την συγκεκριμένη κατασκήνωση, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

Σημειώνεται ότι η 15χρονη που διαγνώστηκε με κορονοϊό πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Τέσσερις μέρες αργότερα ανέβασε δέκατα. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την παρακολούθησαν επί 24 ώρες και αφού δεν έπεσε ο πυρετός, κλήθηκαν οι γονείς της και προχώρησαν σε τεστ.

Τα πανηγύρια και οι τουρίστες

Σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται ο ΕΟΔΥ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα». Σύμφωνα με το skai.gr ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε, αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης δεν κινδυνεύουμε απο τον τουρίστα, ενώ στα πανηγύρια είναι πιο ευκολη η μετάδοση του ιού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με το που εντοπίζεται κάποια πηγή εισόδου που δημιουργεί πρόβλημα, αμέσως λαμβανονται μέτρα, όπως έγινε και με την περίπτωση της Σερβίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα περιοριστικά μετρα για τους Σέρβους.

Σχολιάζοντας την απαγόρευση των πανηγυριών, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τον ανησυχούν πιο πολύ τα πανηγύρια, παρά οι τουρίστες απο το εξωτερικό, καθώς όπως εξήγησε αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης δεν κινδυνεύουμε απο τον τουρίστα, ενώ στα πανηγύρια είναι πιο ευκολη η μετάδοση του ιού.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr, opentv, ert.gr, skai.gr και άλλες πηγές

Στα 24 τα νέα κρούσματα κορωναϊού σήμερα στην Ελλάδα, 7 τα “εισαγόμενα”, κανένας νέος θάνατος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: