Αστρονομικό… μεροκάματο για τον Τζεφ Μπέζος: 13 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Ο Τζεφ Μπέζος και η πρώην σύζυγός του Μακένζι Μπέζος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε πλουσιότερος σε μία μόλις μέρα ο Τζεφ Μπέζος, κάτι που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ από τη δημιουργία του Δείκτη Bloomberg Billionaires το 2012.

Ο Μπέζος είχε μια πολύ κερδοφόρα Δευτέρα, καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. σημείωσαν άνοδο 7,9% και τώρα έφτασαν το 73%.

Ο Μπέζος, ο 56χρονος ιδρυτής της Amazon και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δει την περιουσία του να μεγαλώνει από 74 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 189,3 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ που φαίνεται να είναι χειρότερη και από το Κραχ.

Την ίδια ημέρα η πρώην σύζυγος του Μπέζος, Μακένζι έγινε πλουσιότερη κατά 4, 6 δις δολάρια ανεβαίνοντας έτσι στη 13η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας απολαμβάνουν επίσης ένα αυξήσεις στα έσοδά τους, κάτι που οφείλεται εν μέρει στα άτομα που αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι και βοηθούνται από την ώθηση που δίνεται στις αγορές μέσω του διαδικτύου.

Επτά από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη οφείλουν τον πλούτο τους στον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, του οποίου η περιουσία έχει φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο News Google

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πληροφορίες από Bloomberg

Βραβείο «Retail Investor of the Year» για το δίκτυο PLAY στα Retail Business Awards 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: