Απογοητευτικά τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης Τραμπ παγκοσμίως [έρευνα]

File photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, SHAWN THEW




Η εικόνα  της τρίτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είναι θετική μόνο για το 33% των ερωτηθέντων σε 135 χώρες, αύξηση οριακή κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Γκάλοπ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό αποδοχής της αμερικανικής ηγεσίας το 2019 γνώρισε την μεγαλύτερη πτώση–δέκα ποσοστιαίες μονάδες ή περισσότερο–σε πέντε χώρες και συγκεκριμένα στην Ιταλία, στο Ιράκ, στον Λίβανο, στην Ζάμπια και στην Σιέρα Λεόνε.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό αποδοχής αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες ή και περισσότερο σε 12 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους η Αργεντινή, η Πολωνία, η Λευκορωσία, η Λεττονία και το Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε περισσότερο στο Τουρκμενιστάν–από 30% που βρισκόταν το 2018 σε 62% τον περασμένο χρόνο.

  • Η πολιτική της Ουάσινγκτον είναι λιγότερο αποδεκτή στην Ευρώπη (24%), ενώ η Αφρική είναι η μοναδική ήπειρος όπου το ποσοστό αποδοχής ξεπερνάει το 50%.

Στη διάρκεια της προεδρίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, το ποσοστό αποδοχής της αμερικανικής ηγεσίας ξεπερνούσε το 45%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Γκάλοπ, το ποσοστό αποδοχής της κινεζικής πολιτικής βρισκόταν το 2019 στο 32%, ενώ της Ρωσίας στο 30%. Η Γερμανία παραμένει στην υψηλότερη θέση της κατάταξης ως προς την αποδοχή της πολιτικής της για τρίτη χρονιά με 44% για το 2019.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απαντήσεις 1.000 πολιτών από καθεμία από τις 135 χώρες που συμμετείχαν.

Με πληροφορίες από Sputnik μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πάλι άλλαξε τα σχέδια του ο Τραμπ: Δεν πάει στη Νέα Υόρκη για τον αγώνα των ΝΥ Γιάνκις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: