Τραγική έξαρση: 38.500 νέα κρούσματα κορωναϊού στις ΗΠΑ, 2.500 οι νεκροί σε μια μέρα

FILE PHOTO: Φορώντας μάσκες πολίτες περιμένουν στην ουρά για εξέταση για covid-19 σε νοσοκομείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Καλιφόρνια, Τέξας και Φλόριντα, οι τρεις πολυπληθέστερες Πολιτείες των ΗΠΑ αναφέρουνεξαιρετικά ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων. Η Φλόριντα, ανέφερε σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο και αποφάσισε να “παγώσει” την επανεκκίνησή της.

  • Συνολικά σήμερα οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ νέων κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι Πολιτείες στο σύνολό τους ανέφεραν 38.500 νέα κρούσματα. Το Τέξας, η Αλαμπάμα, το Μισούρι και η Νεβάδα κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Όμως, εκτοξεύθηκε και ο αριθμός των θυμάτων: καταγράφηκαν περίπου 2.500 θάνατοι.

Ακόμη και η Καλιφόρνια, η οποία ήταν η πρώτη Πολιτεία που επέβαλε lock down και μια από τις τελευταίες που ξανάνοιξε, σπάει το ένα μετά το άλλο τα δραματικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Στο Τέξας, ο κυβερνήτης διέταξε να κλείσουν από σήμερα όλα τα μπαρ, ενώ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δυο μήνες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορωναϊού αναμένεται να απευθυνθεί αργότερα σήμερα στο αμερικανικό έθνος.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ ‘Αμποτ διέταξε σήμερα το κλείσιμο όλων των μπαρ  και τον περιορισμό άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μετά την έξαρση των κρουσμάτων στη μεγάλη αμερικανική πολιτεία του νότου.

  • “Επί του παρόντος, είναι σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων, κυρίως στους Τεξανούς που συγκεντρώνονται μέσα στα μπαρ”, δήλωσε ο κυβερνήτης ζητώντας από κάθε Τεξανό να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Τέξας είχε χθες 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό – ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

“Όπως είπα από την αρχή, εάν το ποσοστό θετικών κρουσμάτων αυξηθεί πάνω από 10%, η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει λάβει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19”, δήλωσε ο ‘Αμποτ σε ανακοίνωση εξηγώντας το εκτελεστικό διάταγμα που τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι.

Η Φλόριντα ανέφερε 8.900 νέα κρούσματα κορωναϊού σήμερα Παρασκευή, μετά από ένα διήμερο κατά το οποίο κατέγραψε περισσότερα από 10.000 κρούσματα, φτάνοντας στο απίστευτο σύνολο κρουσμάτων 120.000.

Η Φλόριντα επίσης ανέφερε έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων – πάνω από 71.000.

Οι υγειονομικές αρχές της Πολιτείας αλλά και τα νοσοκομεία εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχοι για τον αυξημένο αριθμό ασθενών, ενώ σε μια ασυνήθιστη κίνηση, το Τμήμα Επιχειρήσεων και Επαγγελματικών Ρυθμίσεων ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ από σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

HJ με πληροφορίες από Reuters, Afp μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ The New York Times, CNN, Washington Post

 

Πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από κορωναϊό στις ΗΠΑ αλλά δεν έχουν καταγραφεί λέει ο Ρέντφιλντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: