Τα “χρειάστηκε” πάλι η Τουρκία: Καραντίνα σε 15 πόλεις το Σαββατοκύριακο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας

File Photo: Υγειονομικοί υπάλληλοι σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, διαδηλώνουν… EPA, SEDAT SUNA




Οι αρχές θα επιβάλλουν lockdown σε δεκαπέντε πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενημέρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα αρτοποιεία και ορισμένα ακόμη καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ισχύος των μέτρων περιορισμού.

Στην Τουρκία είχαν υποκύψει ως χθες Πέμπτη στην COVID-19 συνολικά 4.609 άνθρωποι, επί συνόλου 166.422 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η πανδημία του νέου κορωναϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 387.280 ανθρώπων παγκοσμίως.

Περισσότεροι από 6.563.710 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωναϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 2.838.800 θεωρούνται θεραπευμένοι, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey

Στην Βρετανία από 15 Ιουνίου υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ: 176 επιπλέον θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: