Στους 190 οι νεκροί του κορωνοϊού: Κατέληξε άλλος ένας ασθενής από τον Εχίνο Ξάνθης

File Photo: Ο Δ. Ιάσμου στη Ροδόπη. Φωτογραφία: ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας




Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 190 καθώς κατέληξε χθες το βράδυ γυναίκα 71 ετών από τον Εχίνο.

Πρόκειται για το 7ο θύμα τις τελευταίες μέρες στην συγκεκριμένη περιοχή. H γυναίκα ήταν διασωληνωμένη στην εντατική της Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Όπως φαίνεται από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που συλλέγει ο ΕΟΔΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί 251 νέα κρούσματα, εκ των οποία τα 137 εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη και δη την Ξάνθη.

Με περισσότερα από 100 κρούσματα στο συγκεκριμένο νομό, διαπιστώνει κανείς ότι η έξαρση της επιδημίας στη χώρα και η αλλοίωση της εικόνα αποδίδεται στην μη τήρηση των μέτρων στην περιοχή μετά την άρση της καραντίνας. Την ίδια ώρα, η περιοχή της Αττικής όπου μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα (περίπου το 52,5%) από το σύνολο των 3203 από την αρχή της πανδημίας, φαίνεται να μην έχει εντοπίσει πάνω από 18 νέα περιστατικά. Επίσης από τις εισερχόμενες πτήσεις εκτιμάται ότι περίπου 25 άτομα είναι εκείνα τα οποία δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και βρέθηκαν θετικά στους σχετικούς ελέγχους.

Με πληροφορίες από Εθνος

Επαιζε με τον πόνο των συγγενών μέχρι τέλους ο ψευτογιατρός: Μιλούσε ακόμη και για «θαύμα» Σουμάχερ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: