Στην Κύπρο τους μιλάς για τη διαφθορά των πολιτικών και κρύβουν το κεφάλι τους στην …άμμο!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Επανέρχομαι πάλι στο θέμα της πολιτικής διαφθοράς στην Κύπρο, διότι αυτό που επιδιώκουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του νησιού είναι να μην ασχολούμαστε με το μείζον αυτό ζήτημα.

Οι Κύπριοι πολίτες πρέπει να σταματήσουν αυτή την «ωχαδερφίστικη» στάση, ότι τίποτα δεν μπορεί να διορθωθεί. Μόνο αν καταγγελθούν ονομαστικά οι διεφθαρμένοι θα βρει το δρόμο της η Κύπρος. Διότι, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, ο διεφθαρμένος πολιτικός μπορεί εύκολα να εκβιαστεί, ιδιαίτερα αν ασχολείται με το εθνικό θέμα.

Οι ξένοι διπλωμάτες που ασχολούνται με το Κυπριακό και ενημερώνουν τους προϊσταμένους τους για την διαφθορά των πολιτικών, γνωρίζουν πως να επιβάλουν στον άλφα ή τον βήτα Κύπριο αξιωματούχο θέσεις απαράδεκτες για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Τι πιο εύκολο; Ιδιαίτερα αν υπάρχουν στοιχεία για τους πολιτικούς του νησιού.

Ανέμενα ότι ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ένας καθαρός δικαστής, θα μιλούσε, ως έχει υποχρέωση προς τους πολίτες, για όσους προσπάθησαν να τον επηρεάσουν.

Θα άνοιγε το δρόμο και στον αντικαταστάτη του, για τον οποίο ακούω από παντού καλά λόγια και χαίρομαι γι’ αυτό. Τα ίδια καλά λόγια λέγονται και για τον σημερινό υπουργό Άμυνας, που αναλαμβάνει βοηθός γενικός εισαγγελέας. Έχουν και οι δύο την ευκαιρία να μείνουν στην ιστορία. Υπό τον όρο ότι θα πατάξουν τη διαφθορά.

Βέβαια, συνεχίζω να ελπίζω ότι ο κ. Κώστας Κληρίδης θα μιλήσει και θα αποκαλύψει. Δεν ζητάμε πολλά κ. Εισαγγελέα. Μόνο ονόματα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Με την Ένωση Συντακτών Κύπρου (η κυπριακή ΕΣΗΕΑ) δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Είναι άλλωστε μία απαξιωμένη οργάνωση. Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον ότι δημοσιογράφοι, προφανώς μέλη της, κατηγορούνται ότι έκαναν παρέμβαση στη Γενική Εισαγγελία για υποθέσεις διαφθοράς. Κακώς…

Μιχάλης Ιγνατίου,
Hellas Journal

Δεν έγιναν τυχαία οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού: Όχι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: