Πανικός στο Λευκό Οίκο: Εντολή Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει το βιβλίο του Μπόλτον

File Photo: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, Stefani Reynolds




Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή την Τετάρτη να διατάξει αμέσως τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον να σταματήσει τη δημοσίευση του βιβλίου του.

Ο τίτλος του βιβλίου του κ. Μπόλτον είναι: “The Room Where It Happened,”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε ο Λευκός Οίκος, όπου επικρατεί πανικός μετά τη δημοσίευση των συνταρακτικών αποκαλύψεων.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, περιγράφει διάφορα επεισόδια όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την προθυμία του να σταματήσει έρευνες για «εγκληματικές πράξεις» ξένων χωρών και ξένων ηγετών.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι η Τουρκία και ανάμεσα σε αυτούς τους ηγέτες, στους οποίους έκανε χάρες ο κ. Τραμπ, είναι ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν

Τα απομνημονεύματά του από τη θητεία του ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Τραμπ, έχουν ήδη εκτυπωθεί και διανεμηθεί σε πωλητές βιβλίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες και για το λόγο αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως η κυκλοφορία του. Ήδη αποσπάσματα από το βιβλίο δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικές εφημερίδες. Μερικές σελίδες διέρρευσαν στις εφημερίδες New York TimesWashington Post και Wall Street Journal.

Κατά την κατάθεση του αιτήματός της στο δικαστήριο, η κυβέρνηση του κ. Τραμπ προέτρεψε επίσης τον δικαστή που επιβλέπει την αγωγή, τον Royce C. Lamberth του Ομοσπονδιακού Επαρχιακού Δικαστηρίου για την Περιφέρεια της Κολούμπια, να δηλώσει ότι η πιθανή περιοριστική εντολή που επιδιώκει πρέπει να δεσμεύσει τον εκδότη του βιβλίου, Simon & Schuster και τα βιβλιοπωλεία από τη διάδοση των απομνημονευμάτων του κ. Μπόλτον μόλις λάβουν ειδοποίηση για αυτό.

Η αίτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι κλιμάκωση μιας αγωγής που κατέθεσε την Τρίτη, κατηγορώντας τον κ. Μπόλτον ότι δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία επανεξέτασης πριν από τη δημοσίευση. Ο πρώην σύμβουλος του κ. Τραμπ συμφώνησε να υποβληθεί σε εξέταση το βιβλίο από τον Λευκό Οίκο, ως προϋπόθεση για να λάβει την άδεια για την κυκλοφορία του.

Ζήτησε επίσης από τον δικαστή να κατάσχει τα έσοδα από το βιβλίο.

Διέρρευσαν σελίδες από το βιβλίο του Μπόλτον: Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε ο Τραμπ στον Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: