Ο Πούτιν και η Ρωσία “σκιάζουν” πάλι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές: Δολοφονίες στο Αφγανιστάν;

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Ένα κείμενο στην εφημερίδα New York Times, ότι Ρώσοι πράκτορες στο Αφγανιστάν πλήρωναν χρήματα σε μέλη των Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς και άλλους δυτικούς στρατιώτες, τάραξε ξανά τα νερά της εσωτερικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες για το θέμα αυτό, στο οποίο φέρεται να αναμειγνύεται η υπηρεσία κατασκοπείας του ρωσικού στρατού, η γνωστή ως GRU.

Το εν λόγω κείμενο στήριξαν με δικά τους δημοσιεύματα οι εφημερίδες Ουάσιγκτον Πόστ και Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, για να ακολουθήσει σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC με περισσότερες πληροφορίες. Όμως και οι Ρώσοι και οι Ταλιμπάν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα ως προϊόν της φαντασίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι τι διέψευσε ο Λευκός Οίκος, το Σάββατο, με την επίσημη ανακοίνωση του. Ότι γνώριζε ο πρόεδρος Τραμπ ή διαψεύδει συνολικά το δημοσίευμα; Διότι οι δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έχουν ισχυρές πληροφορίες και για τα δύο ζητήματα που τέθηκαν, με αποτέλεσμα να ακούμε ισχυρισμούς ότι ο κ. Τραμπ δεν έπραξε τίποτα για να καλύψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο ως γνωστό θαυμάζει.

  • Με ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τραμπ κάλεσε την εφημερίδα να αποκαλύψει τις πηγές της αμέσως. Και δήλωσε ότι δεν σκοτώθηκαν πολλοί Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, άρα και το δημοσίευμα είναι ψεύτικο. Όλοι το διαψεύδουν έγραψε o Αμερικανός πρόεδρος.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η συνεδρίαση στο Λευκό Οίκο έγινε τον Μάρτιο, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, και στη διάρκεια της συζητήθηκε το θέμα των δολοφονιών Αμερικανών και δυτικών στρατιωτών από τους Ρώσους μέσω των Αφγανών Ταλιμπάν. Μετά τη συνεδρίαση οι μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις βρετανικές.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, στη συνεδρίαση του Μαρτίου οι συνεργάτες του κ. Τραμπ του παρουσίασαν τις επιλογές του. Ή διπλωματική διαμαρτυρία, ή επιβολή κυρώσεων ή αντίποινα εναντίον των Ρώσων, Δεν έγινε τίποτα από αυτά μέχρι σήμερα.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, εκμεταλλεύθηκε αμέσως το θέμα και εξέφρασε την οργή του για τις πληροφορίες, ότι, δηλαδή, η ρωσική GRU πλήρωνε τους Αφγανούς για να σκοτώνουν μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Του απάντησε ο κ. Τραμπ ότι αυτός είναι ο σκληρός απέναντι στη Ρωσία και ότι τον Μπάρακ Ομπάμα και τον κ. Μπάιντεν ο Πούτιν τους έτρωγε για γεύμα. Είναι φανερό ότι η Ρωσία και ο Πρόεδρος της επανέρχονται ξανά στην προεκλογική εκστρατεία. Θα δούμε πολλά επεισόδια μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

HELLAS JOURNAL

Δεν έγιναν τυχαία οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού: Όχι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: