Ο Χριστοδουλίδης για την προκλητικότητα της Τουρκίας στη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

File Photo: Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών-Μελών ΕΕ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συμμετάσχει τη Δευτέρα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, βασική θεματική της τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, θα αποτελέσει η πορεία των Διατλαντικών Σχέσεων και ο στρατηγικός διάλογος ΕΕ-ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επεκταθούν και να καλύψουν σημαντικά και επίκαιρα θέματα περιφερειακού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Στο δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell, θα προβεί σε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, επί των οποίων θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια να ανταλλάξουν απόψεις οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κ-Μ ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα, οι τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα, καθώς και η επικείμενη διεθνής διάσκεψη για το Σουδάν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Σκληρό πόκερ από Ερντογάν: Απορρίπτει παρεμβάσεις τρίτων για εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: