Εκλογές στο τέλος της τετραετίας: Κατηγορηματικός ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη σημερινή συζήτηση στην ώρα του πρωθυπουργού, στις επίκαιρες ερωτήσεις, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην «ώρα του πρωθυπουργού» επισήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία χωρίς διακρίσεις».

Παρουσιάσατε τραγική κατάσταση στην οικονομία. Έχετε καταλάβει ότι ο πλανήτης περνάει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30; Ποιος είπε ότι σήμερα η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ καλή; Η κρίση είναι παγκόσμια. Αφορά όλους και όλοι θα κριθούμε απολογιστικά. Όλοι κρινόμαστε από τις πολιτικές μας, τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία».

«Κλείνω με μια αναφορά στον εφιάλτη σας. Δίνετε την εντύπωση ότι ξυπνάτε κάθιδρος και λέτε εκλογές. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Η χώρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές. Ο κεντρικός πυρήνας της κεντρικής πολιτικής δεν έχει αλλάξει. Κάποιες επιμέρους προσαρμογές θα γίνουν. Ευχόμαστε να μπορούμε να έχουμε σημαντικά κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης. Μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας άνετα και να δώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε μία διαπραγμάτευση, την ώρα που θα έχουμε βαθιά ύφεση για το πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό του ΑΕΠ των δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας που θα ξαναφέρετε στον ελληνικό λαό – γιατί αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη και συνήθεια – τον Απρίλιο του 2021 όταν θα συζητάτε για μεσοπρόθεσμο ή τον Δεκέμβριο του 2020 όταν θα συζητάτε τον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η εικόνα, γιατί την ωραιοποιείτε;.

«Εκτός αν έχετε στόχο να δραπετεύσετε, να διαφύγετε όπως σας πιέζουν όλοι γύρω σας στο Μαξίμου να πάτε σε εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα και για τα μέτρα και για την ύφεση και για τα λουκέτα και για την ανεργία, να διαφύγετε. Πηγαίνετε να δείτε τι έχετε να πάθετε. Όλοι αυτοί που σας υποστηρίζουν σήμερα διότι είστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία, μόλις κάνετε αυτό το απονενοημένο διάβημα θα δείτε τις δημοσκοπήσεις, τους δείκτες των αγορών και θα δείτε και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

HJ με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη βουλή

Τσίπρας: Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες-Μητσοτάκης: Δεν πήρατε ακόμα το μάθημά σας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: