Σε εξέλιξη η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία: Δείτε live τη διαδικασία

Μαθητές προσέρχονται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία μετά την καραντίνα του κορονοϊού, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Zωντανά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία οι υποψήφιοι.

Φέτος οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά προσέγγισαν τις 12.000 για 3.185 θέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που δημοσίευσε χθες η «Καθημερινή», κατετέθησαν 6.461 αιτήσεις για τα Πρότυπα και 5.534 για τα Πειραματικά Σχολεία.

Σημειώνεται ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθούν 2.414 θέσεις στα Πρότυπα Σχολεία και 771 στα Πειραματικά, συνολικά 3.185 θέσεις.

Η κλήρωση θα διενεργηθεί από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων (ΕΕΠΠΣ) και ένα διευθυντή Πειραματικού σχολείου, με τη βοήθεια του τμήματος τεχνικής υποστήριξης του ΙΕΠ. Έργο της αρμόδιας επιτροπής είναι η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης για όλα τα Πειραματικά σχολεία της χώρας και η σύνταξη του σχετικού πρακτικού.

Στη διαδικασία θα παρίστανται μέλη της επιστημονικής επιτροπής των πειραματικών σχολείων, διευθυντές Πειραματικών σχολείων καθώς και συμβολαιογράφος. Μπορούν επίσης να παρίστανται οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων.

 

Χιονοστιβάδα από 100 καταγγελίες για τα εγκλήματα του ψευτογιατρού: Σε ποιες περιοχές χτυπούσε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: