1.374 θάνατοι στη Βραζιλία, σχεδόν 40.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

Ένας άνδρας περνά μπροστά από γραφίτι σε δρόμο του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, που γελοιοποιεί τον πρόεδρο της χώρας Ζάιχ Μπολσονάρου. EPA, Sebastiao Moreira




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 1.374 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 39.436 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον σε 52.645 νεκρούς επί συνόλου 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφεται στις ΗΠΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο διαπιστώθηκαν άλλοι 793 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ενώ καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 6.288 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να ανέρχεται σε 23.377 νεκρούς επί συνόλου 191.410 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η κυβέρνηση τονίζει πως ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων πιθανότατα είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν των περιπτώσεων όπου έχει υπάρξει επισήμως διάγνωση και καταγραφή.

Το Μεξικό είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, μετά τη Βραζιλία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πάνω από 200 περουβιανοί αστυνομικοί υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ενώ πάνω από 15.000 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 προσπαθώντας να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών.

«Έχουμε 223 αστυνομικούς νεκρούς και 15.600 μολυσμένους», διευκρίνισε ο υπουργός, ο Γκαστόν Ροδρίγκες, στρατηγός εν αποστρατεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω Διαδικτύου.

Ο αριθμός των θανάτων στις τάξεις της αστυνομίας αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από 9.900 την 11η Ιουνίου έφθασαν τα 15.600. Από το σύνολο αυτό, περίπου 6.000 αστυνομικοί κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και έχουν πλέον επιστρέψει στην υπηρεσία τους.

Πολλοί αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια περιπολιών σε αγορές και δρόμους όπου έχουν επιφορτιστεί να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού και κοινωνικής απόστασης. Οι αγορές, οι οποίες παρέμειναν ανοικτές κατά τη διάρκεια του περιορισμού, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 16η Μαρτίου, θεωρούνται σημαντικές εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Παρά τα μέτρα, το Περού καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από τη Βραζιλία, και την τρίτη θέση σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται πάνω από 257.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και σχεδόν 9.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μεξικό, Mexico – Λίμα, Peru

Τουλάχιστον 473.000 οι νεκροί από κορωναϊό σε όλο τον κόσμο: 9.161.460 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: