΄Ηρε την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ντι Μπλάζιο

File photo: Σε διαδήλωση στη Νέα Υόρκη, πορεία στην Γέφυρα του Μπρούκλιν. EPA/JASON SZENES




Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντι Μπλάζιο αίρει την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλει στην Μητρόπολη των ΗΠΑ όταν ξέσπασαν οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

“Νέα Υόρκη: Αίρουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας, με άμεση εφαρμογή. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα είδαμε το καλύτερο [πρόσωπο] της πόλης μας”, έγραψε ο δήμαρχος στο Twitter σήμερα το πρωί.

“Αύριο κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα της επανεκκίνησης. Συνεχίστε να μένετε ασφαλείας. Συνεχίστε να φροντίζετε ο ένας τον άλλο”, πρόσθεσε.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και τη νύχτα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, αγνοώντας την απαγορευση κυκλοφορίας μετά τις 8μμ, αλλά η αστυνομία επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν ειρηνικά τις διαμαρτυρίες τους, γράφουν οι The New York Times reports.

Η Νέα Υόρκη, όπως και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, έθεσαν σε εφαρμογή απαγορεύσεις κυκλοφορίας σαν ένα μέτρο αντιμετώπισης των κάποτε βίαιων διαμαρτυριών.

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει να στείλει στρατό – δυνάμεις της Εθνοφρουράς –  στις πόλεις και τις πολιτείες που δεν “μπορούσαν να κυριαρχήσουν” στους δρόμους τους. Ομως σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την Εθνοφρουρά να αρχίσει την αποχώρησή της από την Ουάσιγκτον, ύστερα από αρκετές νύχτες χωρίς συλλήψεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Με πληροφορίες από The Hill

Άτακτη υποχώρηση Τραμπ: Αποσύρει την Εθνοφρουρά από την Ουάσιγκτον, και ο Πάουελ εναντίον του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: