Το δικό της δρόμο και στο ποδόσφαιρο η Σουηδία: Καμία εξέταση για covid-19 σε παίκτες πριν από προπονήσεις

File Photo: @cynewsagency




Τα σχέδια επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου στη Σουηδία δεν περιλαμβάνουν ελέγχους για τον κορονοϊό σε παίκτες και προπονητές.

Συνεπώς, αυτά τα άτομα δεν θα υποβληθούν σε εξέταση πριν από τις προπονήσεις ή τους αγώνες, όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο για την επιστροφή στη δραστηριότητα, που προτείνει η χώρα μετά την πανδημία.

  • Όπως αναφέρει το AP News, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο ένα έντυπο αυτοαξιολόγησης κάθε πρωί και στη συνέχεια να το στέλνουν μέσω email στον γιατρό του συλλόγου, το αργότερο δύο ώρες πριν φτάσουν στην προπόνηση ή στο γήπεδο για έναν αγώνα. Ο γιατρός θα αξιολογήσει εάν οι παίκτες και οι προπονητές είναι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή της δραστηριότητας.

Επομένως, οι αθλητές θα παραμείνουν στο σπίτι τους μόνο εάν παρουσιάσουν συμπτώματα, μια απόφαση σύμφωνα με την αρχή της κυβέρνησης πως μόνο οι άνθρωποι που «αισθάνονται τόσο άσχημα ώστε πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο θα κάνουν τεστ για τον κορονοϊό».

  • Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, η αρχή αναμένεται να αποφασίσει εάν οι δύο κορυφαίες κατηγορίες ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσουν τον επόμενο μήνα. Στόχος είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση έως τις 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία αποφάσισε να μην διακόψει εντελώς τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης, ενώ η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές επέλεξαν να μην επιβάλουν τους περιορισμούς που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Μια επιλογή που αντικατοπτρίζεται επίσης στο πρωτόκολλο για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου, το οποίο διαφέρει από εκείνο των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Φρικτή ομολογία Τούρκου ποδοσφαιριστή: Σκότωσα το 5χρονο γιο μου, γιατί δεν τον αγαπούσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: