Θα πάμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα; Τι απαντά ο Πέτρος Βλήτας Αντιπρόεδρος της Travel Leaders

File photo: Ο Πέτρος Βλήτας, ένας εκ των πλέον ειδικών παγκοσμίως σε θέματα Τουρισμού. Photo: GreekNews




Ένας εκ των πλέον ειδικών παγκοσμίως σε θέματα Τουρισμού, ο ανώτερος αντιπρόεδρο της εταιρείας Travel Leaders, για τις αεροπορικές εταιρείες, Πέτρος Βλήτας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “GreekNews” μιλάει για την αβεβαιότητα που υπάρχει σε ότι αφορά τις ΗΠΑ και τα μέτρα που θα λάβουν, όσο και την Ελλάδα, η οποία – όπως τόνισε – είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. με πρόγραμμα για να υποδεχθεί τουρίστες το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και στο κατά πόσον θα μπορέσουν φέτος οι Ελληνοαμερικανοί να την επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Βλήτας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και θα έχει διαθέσιμα ειδικά ξενοδοχεία για καραντίνα όσων επισκεπτών αρρωστήσουν. Έχω ενημερωθεί για τα μέτρα και σε διαβεβαιώνω ότι έχουν εργαστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο για να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες.”

Ο κ. Βλήτας προσθέτει ωστόσο πως η αίσθησή του είναι πως “οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί δεν θέλουν να πάνε στην Ελλάδα”.

Και εξηγεί:

“Πρώτον φοβούνται που θα πάνε στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν συστήματα θερμομέτρησης των επιβατών στα αεροδρόμια της Κίνας κι άλλων χωρών, υπάρχουν συστήματα στο Χονγκ Κόνγκ που ψεκάζουν με απολυμαντικό σπρέι τους επιβάτες πριν μπουν στο αεροπλάνο, όμως τίποτε από αυτά δεν χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ. Τώρα ξεκινούν, επειδή διαμαρτύρονται έντονα οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, να βάλουν κάποια στάνταρντς. Οι εταιρείες έχουν βάλει σημάδια για τις αποστάσεις στο check-in όμως τι θα κάνει η TSA στον έλεγχο; Μετά, ποιος σε διαβεβαιώνει ότι αυτοί που εργάζονται στο αεροδρόμιο είναι υγιείς;”

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην GreekNews

Λιγοστοί φίλοι, λόγω πανδημίας, είπαν το τελευταίο “αντίο” στον Ανδρέα Μαυρομμάτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: