Σταματάει την ενημέρωση ο Τσιόδρας: Ταυτίστηκε παγκοσμίως με την εγκυρότητα, καθήλωσε τους Έλληνες

File photo: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς (Δ) με τον επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα (Α) σε συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωναϊού, στο υπουργείο Υγείας. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σταματούν την καθημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για το δίδυμο που καθήλωσε τους Έλληνες, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας, έγινε παγκοσμίως ταυτόσημο με την εγκυρότητα και την ψυχραιμία.

Ευχαριστώ για όλα

«Σας ευχαριστώ για όλα». Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο άνθρωπος που ενημέρωνε για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας κάθε μέρα στις 18:00.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων συντονιζόταν στην τηλεόραση για να ακούσει πόσοι ασθενείς νοσούσαν, πόσοι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους και πόσοι ακόμη ασθενείς νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τώρα, όμως, εκείνος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού και να επιστρέψει στους ασθενείς του, στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο και στην καθημερινότητα που είχε μέχρι πριν αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο.

«Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω»

«Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω», είπε, μεταξύ άλλων, στον λόγο που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. «Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες.

Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Φεύγει με… Ελύτη

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να κλείσει με ένα ποίημα που αποδίδεται στον Οδυσσέα Ελύτη, με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία».

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα και με τα πιο μικρά..

Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.

Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαγγέλοντας μια στροφή από το ποίημα αυτό.

To ποίημα 

Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα

και με τα πιο μικρά..

Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους.

Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια.
Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.

Χαρδαλιάς: Οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας, με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε μετά τον κ. Τσιόδρα πως οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που είχαμε μέχρι σήμερα. «Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

«Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή (Σωτήρη Τσιόδρα) 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης» προσέθεσε και επισήμανε πως η επικοινωνία από αύριο μπαίνει σε μια νέα φάση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, διαβεβαιώνοντας πως παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Δέκα νέα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα μας: 2.892 συνολικά και 173 θάνατοι [Live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: