“Πράσινο φως” από τη NASA για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή από το 2011

Μια φωτογραφία που διατέθηκε από τη NASA δείχνει έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 με το διαστημικό σκάφος Crew Dragon της εταιρείας επί του σκάφους, στην εγκατάσταση οριζόντιας ολοκλήρωσης στο Launch Complex 39A καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται για την αποστολή Demo-2, στο Kennedy Space της NASA Κέντρο στο Cape Canaveral, Φλόριντα, ΗΠΑ, 21 Μαΐου 2020. EPA, BILL INGALLS , NASA
Η NASA ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την εκτόξευση, την επόμενη Τετάρτη, δύο Αμερικανών αστροναυτών με έναν πύραυλο της ιδιωτικής εταιρείας SpaceX, στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή για τις ΗΠΑ από το 2011.

Υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και της εταιρείας του Έλον Μασκ βρίσκονταν από χθες, Πέμπτη, στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, για να διαπιστώσουν αν όλα ήταν έτοιμα και ασφαλή για την αποστολή.

Ο Ρόμπερτ Μπίνκεν και ο Ντάγκλας Χάρλεϊ θα είναι οι δύο αστροναύτες που θα μετάσχουν σε αυτήν την αποστολή. Ο πύραυλος Crew Dragon θα εκτοξευθεί στις 16.33 τοπική ώρα (23.33 ώρα Ελλάδας) της 27ης Μαΐου με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον οποίο αναμένεται να προσδεθεί την επόμενη ημέρα.

Με πληροφορίες από AFP, via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χιούστον, ΗΠΑ

 

Η Γη χάνει μυστηριωδώς τη μαγνητική της ισχύ: Μπαίνουμε σε εποχή μεταστροφής των πόλων λένε οι επιστήμονες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal