Ο Τραμπ εσπευσμένα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την αποκάλυψη εγγράφων για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ έξω από το Όβαλ Όφις, στο Λευκό Οίκο. EPA, Stefani Reynolds / POOL




Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να μπλοκάρει προσωρινά μια δικαστική απόφαση που απαιτεί από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης να παραδώσει στο Κογκρέσο συγκεκριμένο μυστικό υλικό που αφορά την ειδική έρευνα του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Την αποκάλυψη έκανε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Washington post.

Το Εφετείο της Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, άνοιξε το δρόμο για το Κογκρέσο για να αποκτήσει πρόσβαση σε μυστικά αποδεικτικά στοιχεία από την έρευνα του Μιούλερ που αφορούν τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά από μια σειρά αγωγών των Δημοκρατικών και του του κ. Τραμπ που αφορά το διαχωρισμό των εξουσιών

Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υποχρεωμένο να δώσει στο Κογκρέσο τα στοιχεία που συνέλλεξε η ομάδα του κ. Μιούλερ.

Ο γενικός δικηγόρος Νόελ Φρανσίσκο δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο την Πέμπτη ότι εάν δεν θέσει σε αναστολή την απόφαση του Εφετείου της Ουάσιγκτον, «η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαλύψει αυτά τα μυστικά στις 11 Μαΐου 2020, και θα αρθεί αμετάκλητα το απόρρητό τους και ενδεχομένως να αποθαρρύνουν την ικανότητα της κυβέρνησης να αναζητήσει περαιτέρω εξέταση” (της υπόθεσης της ρωσικής ανάμειξης).

Το θέμα έχει σχέση και με την υπόθεση του στρατηγού Μάικ Φλιν, ο οποίος έκανε τις επαφές με τους Ρώσους πριν από τις προεδικές εκλογές, το 2016.

Απαράδεκτη απόφαση: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αθωώνει τον ατζέντη της Τουρκίας, στρατηγό Φλιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: