Ο “στρατηγός” Ερντογάν έτοιμος να …νικήσει τα ξένα συμφέροντα που υποτίθεται ότι απειλούν την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε, σε δηλώσεις του να νικήσει τα ξένα συμφέροντα που υπονομεύουν την οικονομία της Τουρκίας, μετά την ιστορική υποχώρηση της ισοτιμίας της λίρας σε σχέση με το δολάριο, την περασμένη εβδομάδα, στο 7,269, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg (Selcan Hacaoglu, Firat Kozok).

Τα σχόλια του Τούρκου Προέδρου, ακολούθησαν την απόφαση των τουρκικών αρχών να άρουν την απαγόρευση στις τουρκικές τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε τουρκική λίρα με τις τράπεζες Citigroup, UBS και BNP Paribas, απαγόρευση που είχε επιβληθεί μόλις λίγες ημέρες πριν, προκαλώντας συνολική αναστάτωση στην τουρκική οικονομία, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δικτύου.

Από την κρίση του 2018, η Τουρκία δυσκολεύει όλο και περισσότερο ξένους επενδυτές να στοιχηματίζουν κατά της τουρκικής λίρας, περιορίζοντας την πρόσβαση στη ρευστότητα και υποστηρίζοντας ότι ξένοι κύκλοι επιχειρούν να υπονομεύσουν την οικονομία της χώρας.

«Γνωρίζουμε τους ύπουλους στόχους πίσω από τις παγίδες που στήνονται για την οικονομία μας και τη διαχείρισή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά το πέρας τηλεδιάσκεψης με το υπουργικό του συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: Erdogan Says Turkey Won’t Be Beaten by Foreign Plots on Economy

Ανατροπή στην υπόθεση του ατζέντη της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν: Δικαστής φαίνεται να μην δέχεται την “αθώωση”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: