Ο ελεύθερος Μπράντλεϊ κι ο “απροσάρμοστος” Κούπερ: Μόνο ένα αρκούδι του “Αρκτούρου” τα κατάφερε …

File photo: Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα Δευτέρα 04 Μαΐου 2020, δείχνει τον Cooper να πηδάει από την καρότσα του οχήματος του “Αρκτούρου”, για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο φυσικό του περιβάλλον στο Νυμφαίο Φλώρινας, Σάββατο 02 Μαΐου 2020. Σε ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας επανεντάχθηκαν στη φύση ο Bradley και ο Cooper, τα δύο αρκουδάκια που παρέλαβε μωρά και υποσιτισμένα ο “Αρκτούρος” πριν από περίπου 13 μήνες από μία στάνη, στην Οινόη Κοζάνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Μόνο το ένα από τα δύο αρκουδο- αδέρφια που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τον «Αρκτούρο», ο Μπράντλεϊ, κατάφερε τελικά να επανενταχθεί στη φύση.

Αντίθετα,  ο Κούπερ, που ήταν και πιο …αδύνατος -ζύγιζε 67 κιλά σε αντίθεση με τα 80 του αδερφού του- εντοπίστηκε στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «διερχόμενη οδηγός από το φράγμα, είδε και κατέγραψε την αρκούδα σε βίντεο και, δυστυχώς, όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην περιοχή, αρκετοί πολίτες συνέτρεξαν εκεί, κάποιοι εκ των οποίων την τάιζαν, καταδικάζοντας έτσι τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να συνηθίσει να αποφεύγει τους ανθρώπους».

File photo: Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα Δευτέρα 04 Μαΐου 2020, δείχνει τον Brandley και τον Cooper στο δάσος λίγα λεπτά μετά την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον στο Νυμφαίο Φλώρινας, Σάββατο 02 Μαΐου 2020.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» προσήλθε στο σημείο που ήταν ο Κούπερ και -όπως αναφέρεται- «για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο φυσικά και των ανθρώπων αποφάσισε να προχωρήσει στη σύλληψή του και τη μεταφορά στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο όπου και θα ζει στο εξής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ελεύθερα πλέον επέστρεψαν στο στοιχείο τους… τα δυο ορφανά αρκουδάκια του Αρκτούρου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: