Μολύνθηκαν οι πίθηκοι, «σκοτεινιάζει» το πείραμα της Οξφόρδης: Αμφιβολίες εκφράζουν επιστήμονες

File Photo: Εθελοντής ταϊζει μαϊμούδες στο Τζαμού της Ινδίας. EPA/JAIPAL SINGH




Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδηςστον άνθρωπο εκφράζουν επιστήμονες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η δοκιμή του εμβολίου στους πιθήκους δεν μείωσε την επιμόλυνσή τους με τον ιό, εγείροντας ερωτηματικά για τη  αποτελεσματικότητά του στον άνθρωπο.

Και οι έξι πίθηκοι που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Οξφόρδης βρέθηκαν να έχουν το ίδιο ιικό φορτίο στα ρινικά επιχρίσματα, με τους τρεις πιθήκους που δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με όσα λέει ο Δρ Ουίλιαμ Χέζελταϊν, πρώην καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και ένας από τους ερευνητές που είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πρώιμων θεραπειών για το AIDS.

«Δεν υπήρχε καμία διαφορά στην ποσότητα του ιικού γενετικού υλικού στους εμβολιασμένους με τους μη εμβολιασμένους πιθήκους. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι εμβολιασμένοι πίθηκοι προσεβλήθησαν από τον ιό», ανέφερε ο καθηγητής σε άρθρο του στο Forbes.

Αμφιβολίες εκφράζει και ο Τζόναθαν Μπέιλ, καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, ο οποίος δηλώνει ότι τα εμβολιαστικά δεδομένα δείχνουν ότι η ένεση ίσως να μην είναι ικανή να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

«Το ότι τα ιικά φορτία στις μύτες των εμβολιασθέντων πιθήκων ήταν πανομοιότυπα είναι πολύ σημαντικό. Εάν συμβεί το ίδιο και στους ανθρώπους, σημαίνει ότι ο εμβολιασμός δεν σταματά την εξάπλωση. Πιστεύω πραγματικά ότι τα ευρήματα αυτά πρέπει να ξεκινήσουν μια επανεκτίμηση των δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ανθρώπους», αναφέρει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Daily Telegraph 

 

Τα αντισώματα των λάμα είναι το “υπερόπλο” κατά του ιού; Αυτό υποστηρίζει έρευνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: