Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: 116 θάνατοι, 933 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Γερμανία

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή που διαμαρτύρεται για τα μέτρα κατά του κορωναϊού, στην Κολωνία. EPA, SASCHA STEINBACH




Άλλοι 116 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, όπου καταγράφηκαν επίσης ακόμη 933 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τα 7.533 επί συνόλου 170.508 κρουσμάτων μόλυνσης, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Ο απολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τους αριθμούς που καταγράφονταν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο (22 θάνατοι, 357 κρούσματα).

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν την πρόσφατη αύξηση του αναπαραγωγικού ρυθμού της επιδημίας της Covid-19 στην χώρα, αλλά η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το Ινστιτούτο Robert Koch για τον έλεγχο των νοσημάτων ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που τώρα μολύνει ένας φορέας – ο αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας (Reproduction Rate, R) έχει αυξηθεί στο 1,1. Οταν η τιμή ξεπερνά το 1 σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany

‘Ασχημη η κατάσταση στο Περού: 1.961 θάνατοι επί συνόλου 68.822 κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: