Η έντιμη συνεννόηση Μητσοτάκη – Ανδρέα επί εθνικών θεμάτων: Μια εκμυστήρευση του Μανούσου Γρυλλάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απευθύνεται σε δημοσιογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά την διάρκεια συνέντευξης. Αθήνα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.




Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μανούσος Γρυλλάκης,επί δεκαετίες εξ απορρήτων και σωματοφύλακας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που λέει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ύστερα από τόσα χρόνια συμπόρευσης με τον Κρητικό ηγέτη, ο κ. Γρυλλάκης καταθέτει και τη δική του σκοπιά για τις σχέσεις Μητσοτάκη – Παπανδρέου, τουλάχιστον όταν διακυβεύονταν εθνικά θέματα:

«Η σχέση του με τον Ανδρέα ήταν αρμονική για σοβαρά θέματα εθνικής πολιτικής. Υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας μέσω Λιβάνη. Τηρούσαν τον λόγο τους να μη διαρρεύσει κάτι στον Τύπο. Ποτέ δεν τον άκουσα να εκφράζεται αρνητικά ή προσβλητικά για τον Ανδρέα. Καμιά φορά που κάποιος συνεργάτης έλεγε κάτι εναντίον του Ανδρέα, εκείνος τον μάλωνε λέγοντάς του: “Δεν θέλω να ακούω βλακείες. Ο πολιτικός αντίπαλος με πολιτικά επιχειρήματα αντιμετωπίζεται και όχι με βλακείες”.

Ποτέ δεν τον άκουσα να πει κακή κουβέντα για τον Ανδρέα. “Ο Ανδρέας”, έλεγε, “είναι ηγέτης για τους ψηφοφόρους του”. Και κάτι ακόμα. Είχε πει: “Η Ν.Δ. δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη ούτε του Σαμαρά”. Πάρα πολλοί από το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν τη συμβουλή του. Οπως ο Κάρολος Παπούλιας αν πρέπει να γίνει Πρόεδρος ή όχι. Κουβέντιαζε με τον Βενιζέλο, με τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τη Διαμαντοπούλου. Τον ακούγανε με μεγάλη προσοχή. Οπως έδινε συμβουλές σε υπουργούς του νεότερου Καραμανλή».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Η Ελλάδα απαιτεί εκ νέου από το Λονδίνο την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, που έκλεψε ο Έλγιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: