Η εγκύκλιος για τις κάμερες στα δημοτικά: Πως θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου

File Photo: H σημαντική αύξηση κρουσμάτων στο νησί διατηρεί κλειστά τα σχολεία της Λέσβου μέχρι και την Παρασκευή. photo@amna_news




Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν μετά από περίπου 3 μήνες τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που έχει ήδη σταλεί στα σχολεία, με την επανεκκίνηση λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης διαδικτυακής παρακολούθησης του μαθήματος από το σπίτι για τους μαθητές/τριες.

Αυτό αφορά σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19, όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή ειδικής άδειας, ή ήδη νοσούν, ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές/τριες οι οποίοι/ες συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές/τριες οι οποίοι/ες συμμετέχουν εξ αποστάσεως επιτρέπεται μόνο κατά την περίοδο εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωναϊού.

Επιπλέον, η ζωντανή μετάδοση θα λαμβάνει χώρα μόνο για το μέρος της σχολικής ώρας που αφιερώνεται στη διδασκαλία-παράδοση και όχι σε αυτό που σχετίζεται με την ενδεχόμενη εξέταση μαθητών/τριών.

Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης, δύναται να χρησιμοποιούν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο) και να λαμβάνουν τα παρακάτω απαραίτητα μέτρα:κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο) και λαμβάνει τα παρακάτω απαραίτητα μέτρα:

α) Για τη μετάδοση του ήχου, η συσκευή θα πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένη κοντά στον/στην εκπαιδευτικό. Ο/Η εκπαιδευτικός διατηρεί το δικαίωμα σίγασης της φωνής μαθητή/τριας ή ακόμα και διακοπής της μετάδοσης εάν το κρίνει απαραίτητο.

β) Στην περίπτωση που επιλεγεί η μετάδοση εικόνας, η λήψη θα πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον/στην εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας. Δεν επιτρέπεται να εστιάζει σε μαθητές/τριες που βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας. Εφόσον κάποιος/α μαθητής/τρια προσέρχεται στον πίνακα, και, επομένως, εντός του πλαισίου της μεταδιδόμενης εικόνας, ο/η εκπαιδευτικός καλείται να διακόψει τη μετάδοση εικόνας.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η καταγραφή και αποθήκευση του μαθήματος, παρά μόνο η ζωντανή μετάδοση ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο, με μοναδικούς αποδέκτες τους/τις μαθητές/τριες.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: