Η απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας από τον Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο

File Photo: Ο Χουλουσί Ακάρ. EPA/STR




Διαστρέφοντας σε …διεστραμμένο βαθμό την πραγματικότητα ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα για… προκλήσεις στο Αιγαίο εις βάρος της Τουρκίας.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα, στο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στη Χίο, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προχωρά σε σοβαρές προκλήσεις στο Αιγαίο εις βάρος της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του από την τουρκική φρεγάτα «Μπάρμπαρος» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, και η οποία συμμετέχει στην τουρκική ναυτική άσκηση «Ασπίδα της Μεσογείου», υποστήριξε:

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την Ελλάδα παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες μας για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις, για προβοκάτσια. Δεν είναι καθόλου προς όφελός τους». Προσέθεσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις δραστηριότητες παρενόχλησης».

Εξάλλου χθες σε μήνυμά του προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Μπαϊραμιού, που αρχίζει σήμερα, ο Ακάρ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενώ από τη μία καταπολεμούμε την επιδημία του κορωνοϊού, από την άλλη συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της πατρίδας μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας, των αιθέρων μας, της γαλήνης και της ασφάλειας του έθνους μας.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ, Αντριάνα Φερεντίνου
Κωνσταντινούπολη Τουρκία

Ξεδιάντροπη απειλή Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία θα ξαναστείλουμε μετανάστες

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: