Ξεδιάντροπη απειλή Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία θα ξαναστείλουμε μετανάστες

File Photo: Ελληνικές δυνάμεις αποκρούουν τις απόπειρες μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορά μας, τον περασμένο Μάρτιο. EPA/DIMITRIS TOSIDIS




Με νέο προσφυγικό κύμα απειλεί εμμέσως πλην σαφώς η Τουρκία την Ελλάδα μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη από την Αττάλεια και αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου με τους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, που όπως έχει ήδη καταδειχθεί η ίδια η Τουρκία συγκέντρωσε εκεί, ανέφερε επί λέξει: «Εξαιτίας της πανδημίας , η μετακίνηση των μεταναστών επιβραδύνθηκε. Αλλά θα θελήσουν να επιστρέψουν  αφότου η κρίση τελειώσει, και δεν το λέω σαν απειλή».

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα θα πρέπει να «συνεργαστεί» με την Τουρκία. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι γεωτρήσεις ξεκίνησαν εντός της υφαλοκρηπίδας «τους», λέγοντας: «Εκεί είναι περιοχή της δικής μας κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μας ζήτημα δεν το συζητώ».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεών του στο θέμα του τουρισμού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι Γερμανοί και οι Ρώσοι, θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, εν μέρει χάρη στον επιδέξιο χειρισμό της πανδημίας κορωνοϊού, που έχει πλέον μειωθεί». Ο Τσαβούσογλου είπε ότι για το θέμα των Ρώσων τουριστών μίλησε ήδη δυο φορές με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Anadolu, ΣΚΑΙ

Η Τουρκία σχεδιάζει το σκηνικό του Έβρου στο Αιγαίο: Και τι κάνουν οι πολιτικοί μας; Αλληλοκατηγορούνται αντί να ενωθούν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: