Αισιοδοξία από τον καθηγητή Σύψα: Εως το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε το φάρμακο

File Photo: Νοσηλεύτριες σε ΜΕΘ του νοσοκομείο «Αττικόν». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωναϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε:

«Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το εμβόλιο σημείωσε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο»

Οσον αφορά τις θερινές διακοπές ο κ. Σύψας σημείωσε:

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωναϊος θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας σε σχέση με τις διακοπές μας το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομες κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ – Χαρτογράφηση κρουσμάτων

«Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα γίνει το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό  δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι επεσήμανε ο κ. Σύψας

Χρήση μάσκας

«Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα» τόνισε ο ίδιος αναφορικά με την χρήση της μάσκας.

Τεστ και στο νησί

Η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, ε επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί εκτίμησε ο κ. Σύψας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε… Αυτή θα είναι η «νέα κανονικότητα» στην Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: