Επιτέλους και κάποια καλά νέα για την Αμερική: Μειώθηκαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορωναϊού σε 24 ώρες

Νοσοκόμοι μεταφέρουν ασθενή με κορωναϊό στο νοσοκομείο Elmhurst της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε άλλους 638 ανθρώπους το προηγούμενο 24ωρο στις ΗΠΑ, όπου ο συνολικός απολογισμός έφθασε το βράδυ της Κυριακής τους 97.686 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 1.641.585, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη (ανατολικά).

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, σε απόλυτους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανέφεραν σήμερα 1.622.114 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 26.229 κρουσμάτων σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό και ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1.047, και πλέον ανέρχεται σε 97.049.

Τα CDC ανακοίνωσαν τα στοιχεία τους για τα κρούσματα της αναπνευστικής νόσου Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός Sars-CoV-2, στις 23.00 ώρα Ελλάδος της 23ης Μαΐου, σε σύγκριση με την καταμέτρησή τους μια ημέρα νωρίτερα.

Οι αριθμοί των CDC δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα κρούσματα που αναφέρονται μεμονωμένα από Πολιτείες.

Πληροφορίες από AFP-dpa-Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ “πρόδωσε” τον Μπολσονάρου: Κλείνει στην πόρτα σε όσους βρίσκονταν στη Βραζιλία τις τελευταίες 14 μέρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: