Απαιτητικό το επόμενο διάστημα για την εξωτερική πολιτική, εκτιμά ο Σέρμπος: Ο ρόλος της Γερμανίας

File Photo: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε παλαιότερη επίσκεψη στη συνοριογραμμή του Έβρου.Μαζί τους ήταν και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρος ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ




“Υπάρχει «μία τεχνική διάσταση που σχετίζεται και με την τοπογραφία της περιοχής του Έβρου,  εξήγησε ο Σωτήρης Σέρμπος αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο, μιλώντας στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΑ.

Και συμπλήρωσε: “Έχουν γίνει παρεμβάσεις τεχνητές αλλά και φυσικές. Υπάρχουν εκτάσεις που αξιοποιούνται και από τις δύο πλευρές» επομένως αυτό που άλλαξε τα δεδομένα είναι «η δημιουργία του φράχτη από την Ελλάδα προκειμένου να θωρακίσει τα σύνορά της από το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Η Ελλάδα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση» τόνισε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και συμπλήρωσε ότι «με αυτές τις κινήσεις η Τουρκία κέρδισε μια επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρώπη στα θέματα που η ίδια η Τουρκία έχει θέσει και εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από την χώρα μας».

Ο κ. Σέρμπος εκτίμησε ότι « θα έχουμε ένα δεύτερο εξάμηνο ιδιαίτερα απαιτητικό για την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Αναλαμβάνει και η Γερμανία την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρέπει να λυθούν πολλά ανοιχτά θέματα όπως το κοινό πλαίσιο για την μετανάστευση που μας αφορά άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Μητσοτάκης στον Ερντογάν: Η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: