Αν και είχε άλλους 48 νέους θανάτους: Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε επιστροφή του τουρισμού και του πρωταθλήματος

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε εναντίον της κυβέρνησης στην πόλη Aranda do Duero της Ισπανίας. EPA, PACO SANTAMARIA
Με 48 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό στην Ισπανία το Σάββατο, αυξήθηκε σε 28.678 ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 235.290 από 234.824 κρούσματα την προηγούμενη ημέρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ιδιαίτερα πληγείσα από την πανδημία, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει ξανά τις πύλες αυτό το καλοκαίρι στους ξένους τουρίστες και ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της, νέα σημάδια της βούλησης για επιστροφή στην κανονικότητα στην Ευρώπη, καθώς το επίκεντρο της ασθένειας έχει μεταφερθεί στη Λατινική Αμερική.

Η Ευρώπη, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 173.000 θάνατοι, συνέχισε την αργή επιστροφή της στους φυσιολογικούς ρυθμούς, λαμβάνοντας πρόσθετες προφυλάξεις φοβούμενη μια επανεμφάνιση της επιδημίας.

“Το δύσκολο μέρος πέρασε”, διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, “έχουμε ξεπεράσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας” που έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 28.000 νεκρούς στη χώρα.

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη — οι δύο κύριες εστίες της μόλυνσης στην Ισπανία — θα μπορούν με τη σειρά τους να αρχίσουν μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσει και οι διεθνείς του άσσοι θα ξαναβρεθούν στα γήπεδα την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πάνω απ ‘όλα, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν τον Ιούλιο, μια καθοριστική ανακοίνωση για τον δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Spain

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal